EisnerAmper
A welcoming, wellness-infused and biophilic design, EisnerAmper's New York City offices provides a unique and efficient sense of space for employees of the accounting firm giant
Location
New York
designed by
FCA
built by
J.T. Magen & Company

 

 

Driven by rapid growth, EisnerAmper, one of the US' largest accounting firms, have recently moved into a new office in the heart of New York City.

 

Working with leading architects FCA, they pushed the boundaries of workplace design and developed a 125,000 square ft collaborative and agile design scheme that aligns with EisnerAmper's vision for growth, whilst also showing a deep understanding of the workplace trends of today.

Right from the outset, the strength of the EisnerAmper brand shines through. The seamless entry welcomes clients to the reception lobby where EisnerAmper's digital brand messaging and environmental graphics create an immediate sense of connection to the company. The seventh-floor space was designed with the intention of building a sense of vertical community and communication between all the employees of the business. Moving from the lobby into the central zone, the space opens up into the large central hub based around a three-story atrium connecting all floors via the grand staircase.

Focussed on providing a healthy space with emphasis on employee wellbeing, each floor provides staff with as much access to natural daylight as possible. Along one side of the space, large windows along the side of the building flood the focus booths with light. We were pleased over thirty of our Phonebooths to the design, to create secluded areas for focussed, individual working. Having an open side provides the benefit of still feeling connected to buzz whilst the three upholstered walls create a sound absorbing cocoon around the user.

Also installed in the space are over two thousand of our HotLockers for employee's personal storage. Although lockers have been a fixture in top offices for years, they are becoming increasingly recognised as a great way to not only greatly enhance the employee experience, but to create a flexible storage solution that can aesthetically divide spaces and enable a clear desk policy for better cleaning. Seamlessly set into a run together, our Phonebooths and HotLockers give a totally custom look and feel whilst still being a modular and relocatable product. 

Our Palisades Grid delivers needed levels of privacy between different working zones whilst still allowing light to filter throughout the space. Further supporting the welfare and happiness of the EisnerAmper team, FCA ensured the design included a selection of biophilic elements, from plants throughout the space, to natural colours, finishes and textures. Providing a range of spaces, for collaboration, breakout, and focussed work all impact on employee happiness, allowing them to complete their work in the type of space that suits the activity. The outdoor terrace on the seventh floor allows employees to step beyond the boundaries of the indoors and relax or work in the open-air.


Photography Credits: © Frank Oudeman/OTTO (designed by Francis Cauffman Architects/FCA)